OSNOVNE INFORMACIJE

Elektrobicikl je bicikl s električnim pogonom koji vam pomaže tijekom vožnje. Maksimalna brzina elektrobicikla pomoću motora je 25 km/h, u slučaju veće brzine motor se automatski gasi i vozite samo snagom vlastitih mišića. U slučaju da potrošite bateriju ili ugasite motor, bicikl možete voziti kao klasičan bicikl. Da bi vam elektromotor pomagao tijekom vožnje dovoljno je da odaberete jednu od pomoćnih elektronskih brzina i pokrenete pedale. Pomoć elektromotora se uključuje par sekundi nakon što počnete ped alirati i gasi par sekundi nakon što prestanete. Stoga, ako želite da vam električni bicikl pomaže u vožnji, pedalirajte.

KORIŠTENJE ELEKTROBICIKLA

1. Uključite napajanje električnog sustava pritiskom električnog prekidača na bočnoj strani baterije, upalit će se plavo svijetlo.
2. Uključite LCD ploču za upravljanje elektrobiciklom dugim pritiskom na tipku ON/OFF.
3. Stupnjevi električne pomoći kreću se od 0-5. Najveći stupanj je 5, a bez električne pomoći je 0. Za povećanje ili smanjenje stupnja pomoći kratko stisnite gumb +/-.
4. Kratkim stiskom gumba ON/OFF na ekranu možete vidjeti različite informacije. Informacije su prikazane ovim redoslijedom:
– Brzina: trenutna (speed ) – prosječna (AVG) – najveća (MAX)
– Udaljenost: izlet (trip) – ukupna (ODO) – proteklo vrijeme (time)
5. Po završetku vožnje isključite električni sustav pomoću upravljačke ploče na isti način kao što ste ga upalili. Isključite i električni sustav na bateriji.

PREGRIJAVANJE ELEKTROMOTORA

Elektromotor je zaštićen toplinskim senzorom i u slučaju pregrijavanja automatski se gasi. Pričekajte da se ohladi 10-ak minuta i nastavite vožnju. Pri većim usponima preporučuje se smanjenje stupnja električne pomoći te vožnja uz korištenje mehaničkih brzina.

Prati nas!
Top